Eind vorig jaar mailden we enkele speciale updates met onze langere visie gebaseerd op onder meer Elliott Wave.

Hoog tijd om nu, 6 maanden later, eens terug te blikken.

OInterne linklie

Op 19 december 2018 zagen we stilaan een mooie longsetup in olie en stuurden we een speciale update uit, deze kan u nalezen via volgende link.

 https://mailchi.mp/a5b6441cc9e3/speciale-update-olie

De conclusie was :

"Onze analyse leert ons dat we ons normalerwijze bevinden aan het einde van de dalingsgolf a van 5. De forse opvering in golf b zou ons binnen enkele maanden kunnen brengen tot zelfs boven de 60. Dit zou ook mooi kunnen samenvallen met een mogelijks einde van daling van de beurzen nu en een lagere top binnen enkele maanden."


Het aangegeven doel van boven de 60 werd behaald, toen de stijgende wig neerwaarts brak was dit een heel belangrijk signaal en nu maar bekijken hoe de rest van de telling zich zal ontwikkelen.

AInterne linkEX

Op 6 december vorig jaar stuurden we aan al onze mailingleden een speciale update inzake de AEX omdat we een hele mooie kans zagen voorbijkomen. U kan deze nalezen via volgende link

https://mailchi.mp/b823d98d2ce5/speciale-update-aex

De conclusie was:

"Onze lange termijnvisie is dus dat we ons in de staart van de bullmarkt bevinden en zelfs al zou de index toch nog een hogere top gaan zetten, voor de grote meerderheid van de Nederlandse aandelen zou dit slechts een lagere top mogen opleveren, dit leren we uit de wekelijkse aandelenupdates."

Het aangegeven doel van +-565 werd behaald en vele stops van lange shorts werd geraakt, waardoor deze huidige correctie kon starten om nu de stops van de longs uit de markt te halen.

DInterne linkAX

Op 8 december 2019 stuurden we naar de leden de speciale update betreffende de Dax en de S&p uit.

"Zolang we niet onder de +-10100 duiken, waar de max c ligt gaan we ervan uit dat deze daling slechts een abc daling zal zijn, dwz er volgt een forse opvering, waarna pas nadien een daling terug kan volgen. "

Het volledige artikel kan u nalezen via volgende link:


https://mailchi.mp/71b7bc69d94d/speciale-update-dax-en-sp

Max C hield netjes stand en vormde zoals steeds #aantrekking en #afstoting. 

SInterne link&P

In diezelfde update van de Dax behandelden we de S&P en kwamen we tot de volgende conclusie:

"De huidige daling lijkt nog niet ten einde, er staat geen mooie abc down. Nadat deze gezet zou worden, zouden we een hogere top of toch minstens een forse opvering kunnen zien, deze hogere of lagere top zou dan kunnen samenvallen met de lagere top in Europa."

In tegenstelling tot de Europese markten waar we een lagere top zagen komen, voorzagen we op Amerika meer kans op een hogere top. Deze kwam er en gaf ook hier aanleiding tot een forsere neerwaartse correctie waarvan de leden dagelijks voorbeurs een update krijgen.

Elliott Wave - Een terugblik

https://mailchi.mp/4159e4fb8f05/elliott-wave-een-terugblik