Zilver

maandGRAFIEK:
Op de hele lange termijn zien we blauwe consolidaties gevolgd door groene breakouts en rode retrace met terugtest van de breakout.
Een positief lange termijn beeld dus waarbij na afronding van de huidige rode retrace wederom een groene opwaartse beweging kan worden verwacht.
In de afgelopen jaren konden we een lange uitbodeming zien, waarbij op het einde we een 5wave up kunnen zien gevolgd door een abc down. Dat wekt onze interesse natuurlijk want een 5wave up geeft aan dat de structuur van de markt is gewijzigd van correctief down naar up. We kunnen een zogenaamde arc zien die de koersen ondersteunt. Onderzijde van de arc ligt iets onder de 20eur.

Tegelijk kunnen we ook een eerste opwaartse doel ontwaren. Immers bij gelijkheid van golven kijken we bij opwaartse uitbraak naar de 40. Indien de bodem nog iets lager zou komen wordt dat doel ook iets verlaagd.
zie verder)
Het is inderdaad mogelijk dat we eerst nog ietsje lager gaan. Bodempje raden is niet steeds accuraat.
We hebben in deze daling 2 levels staan.

Een minimum c van 2.242 die werd bereikt en een maximum down van 1.848 waar ook de steunlijn ligt en ook de onderzijde van de arc zoals we hierboven al zagen. 

Indien we verder uitzoomen dan kunnen we bovendien nog een 2de hoger koersdoel ontdekken, immers de gelijke beweging met de eerste grote uitbraak en dan krijgen we een koersdoel van 55+.
Dat lijkt allemaal ver weg maar in deze beurs waar we de ene bubbel na de andere ontdekken kan dit allemaal sneller gaan dan nu verwacht.
CONCLUSIE:

Lange termijn hebben we een positief technisch beeld van zilver.
Eens we uitbreken uit het dalende kanaal (momenteel rond de 25.5) of rond de  eventuele lagere bodem rond 18.5 kan long worden gepoogd voor een mogelijks enorme opwaartse rit.