In onderstaand artikel blikken we terug op de analyses die we de afgelopen maanden hebben gemaakt in de tweewekelijkse aandelenupdates inzake het aandeel Unilever. Zoals U van ons gewend bent maken wij voor het bepalen van de trend en, nog belangrijker, om exact te bepalen waar we ons in die trend bevinden, graag gebruik van de Elliott Wave techniek.
Hieronder een volledige en letterlijke weergave van wat we schreven, een open inkijk dus, oordeelt U zelf.

Nieuwsbrief dd 8 maart 2015

Dit zwaargewicht in de AEX zit, zoals de meeste aandelen die recent opwaarts uitbraken, in de golf 3 van de stijging. Golf 3 lijkt ver op zijn einde te lopen. De koers lijkt zich op te gaan maken voor een terugval naar de zone 38. Nadien is een golf 5 up te verwachten die deze golf III zal afronden.

Nieuwsbrief dd 5 april 2015

Over dit zwaargewicht uit de AEX konden we in de vorige nieuwsbrief meegeven (koers toen 40 eur) dat er een terugval naar 38-zone mocht worden verwacht. Na nog een marginale opvering naar 40.5, konden al koersen onder de 38.4 worden waargenomen. Een iets verdere terugval zou wenselijk zijn alvorens de stijging nadien verder te zetten.

Nieuwsbrief dd 19 april 2015

Vorige maal gaven we als info mee: "Een iets verdere terugval zou wenselijk zijn alvorens de stijging nadien verder te zetten." De koers hadden we immers iets onder de 38 verwacht voor golf 4. Koersdoel voor golf 5 van III werd toen al op de 41.5 EUR zone geplaatst. Golf 4 down bleek echter toch gezet en het aandeel ging onmiddellijk naar ons koersdoel. Longs dienen beschermd worden. Een terugval naar minimum 40EUR lijkt logisch

Nieuwsbrief dd 28 juni 2015

We gaven een terugval naar minimum 40 EUR aan, we zagen zelfs koersen onder de 37. Aldaar werd golf IV geplaatst, het aandeel kan dus nu verder up voor het afronden van de V, richting de 44 EUR. Elke terugval mag aangenomen worden om longs op te pikken richting dit doel.

Huidige situatie

De koers viel inderdaad terug en longs mochten worden opgenomen richting ons doel voor golf V.

CONCLUSIE:

Unilever volgt mooi de uitgezette tellingen.
Het aandeel bevindt zich in de laatste wave up. In de deeltelling van golf V lijkt er nog een hoger topje te ontbreken. De stops van de longs moeten alvast opgetrokken worden. Indien de RSI negatieve divergentie onder de 70 zou vertonen, nemen we volledig winst op de positie.
We hopen dat we met de geschetste analyse hebben aangetoond dat EW niet alleen een achteraf verhaal is, doch veelal mooi de omslagpunten en richting van de markt aangeeft.
We wensen iedereen alvast een heel fijn weekend toe,
tot de volgende update !!!Succes met de handel
Michael en Dirk